kuinka kauan burana vaikuttaa

Burana on yksi suosituimmista kipulääkkeistä Suomessa, jota käytetään lievittämään monenlaisia kiputiloja ja alentamaan kuumetta. Sen vaikuttava aine, ibuprofeeni, on tulehduskipulääke, joka vähentää kipua, alentaa kuumetta ja lievittää tulehdusta. Tässä artikkelissa käsittelemme perusteellisesti, kuinka kauan Burana vaikuttaa, miten sitä tulisi käyttää ja mitä sivuvaikutuksia voi ilmetä.

Buranan Vaikutusaika

Burana alkaa vaikuttaa yleensä 30 minuutin kuluessa nauttimisesta, mutta tämä voi vaihdella yksilöllisesti. Sen huippuvaikutus saavutetaan tyypillisesti 1-2 tunnin kuluessa. Vaikutuksen kesto riippuu monista tekijöistä, kuten annoksesta, yksilön aineenvaihdunnasta ja siitä, onko lääke otettu tyhjään vatsaan.

 • Annos: Yleisesti ottaen suurempi annos tarkoittaa pidempää vaikutusaikaa. Kuitenkin on tärkeää noudattaa ohjeistettua annostusta, jotta vältetään haitalliset sivuvaikutukset.
 • Aineenvaihdunta: Ihmisten aineenvaihdunta eroaa toisistaan, mikä vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti lääke metaboloituu ja poistuu elimistöstä.
 • Ruoka: Buranan ottaminen ruoan kanssa voi hidastaa sen imeytymistä, mikä tarkoittaa, että vaikutuksen alkaminen voi viivästyä, mutta vaikutuksen kesto voi pidentyä.

Tyypillisesti Buranan vaikutus kestää noin 4-6 tuntia. Kuitenkin, jos kärsit pitkäaikaisesta kivusta, lääkäri voi suositella säännöllistä annostelua tietyin väliajoin kivun hallinnan maksimoimiseksi.

Buranan Käyttö

Buranaa käytetään monenlaisten kiputilojen hoitoon, kuten:

 • Päänsärky
 • Hammassärky
 • Kuukautiskivut
 • Nivel- ja lihaskivut
 • Selkäkipu

Lisäksi sitä voidaan käyttää lievittämään flunssan ja muiden infektioiden aiheuttamaa kuumetta ja tulehdusta.

Kun otat Buranaa, on tärkeää noudattaa annosteluohjeita ja varmistaa, että et ylitä suositeltua päivittäistä enimmäisannosta. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille tyypillinen annos on 200-400 mg 3-4 kertaa päivässä, mutta tämä voi vaihdella yksilöllisten tarpeiden ja terveydentilan mukaan.

Sivuvaikutukset ja Varotoimet

Vaikka Burana on yleisesti hyvin siedetty, se voi aiheuttaa sivuvaikutuksia joillekin ihmisille. Yleisimpiä sivuvaikutuksia ovat:

 • Vatsakipu
 • Pahoinvointi
 • Ripuli
 • Huimaus
 • Päänsärky

Harvinaisemmissa tapauksissa voi ilmetä vakavampia sivuvaikutuksia, kuten mahahaava tai munuaisvaurio. On tärkeää keskustella lääkärin kanssa ennen Buranan käyttöä, erityisesti jos sinulla on aiempia terveysongelmia, kuten maksasairaus, munuaissairaus tai jos olet raskaana tai imetät.

Usein kysytyt kysymykset Buranasta

Voiko Buranaa ottaa tyhjään vatsaan? Vaikka Buranaa voi ottaa tyhjään vatsaan, se voi aiheuttaa vatsavaivoja joillekin ihmisille. Siksi on suositeltavaa ottaa Burana aterian yhteydessä tai lasillisen maitoa, mikä voi auttaa vähentämään vatsan ärsytystä.

Kuinka kauan Buranan vaikutus kestää? Buranan kipua lievittävä vaikutus kestää yleensä 4–6 tuntia. Jos kipu jatkuu tai pahenee, on tärkeää keskustella lääkärin kanssa ennen annoksen suurentamista tai käytön jatkamista.

Voiko Buranaa käyttää pitkäaikaisesti? Buranaa ei suositella käytettäväksi pitkäaikaisesti ilman lääkärin valvontaa, sillä se voi lisätä mahahaavan ja muiden ruoansulatuskanavan komplikaatioiden riskiä. Jos sinulla on krooninen kiputila, lääkäri voi suositella muita hoitovaihtoehtoja.

Yhteenveto

Burana on tehokas kipulääke, jonka vaikutus alkaa yleensä 30 minuutin kuluessa ja kestää noin 4-6 tuntia. Sen vaikutusaika voi vaihdella yksilöllisesti, ja se riippuu monista tekijöistä, kuten annoksesta ja aineenvaihdunnasta. On tärkeää noudattaa annostusohjeita ja keskustella lääkärin kanssa mahdollisista terveysriskeistä ennen Buranan käyttöä. Vaikka se on yleisesti turvallinen ja tehokas, on hyvä olla tietoinen mahdollisista sivuvaikutuksista ja ryhtyä tarvittaviin varotoimiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *