Kuuluisa Radiotoimittaja Olga Ketonen on KuollutKuva: Jussi Nahkuri / Yle

Radioääni Olga Ketonen, jonka oikea nimi oli Tuula Ketonen, on poistunut keskuudestamme. Ketonen menehtyi lyhyen sairauden jälkeen 59-vuotiaana Vantaalla sijaitsevassa sairaalassa lauantaiaamuna.

Olga Ketonen, joka tunnettiin myös nimellä Olga K., aloitti uransa radiossa Mikkelin alueradiossa. Vuodesta 1990 lähtien hän toimi juontajana Yleisradion Radiomafian kanavalla, jossa hänen äänensä oli tuttu monissa ohjelmissa, kuten ”Elvytysjuhla” ja ”Pressiklubi”. Ketonen sai myös oman nimikkohjelmansa YleQ-kanavalla. Vuodesta 2014 lähtien hän työskenteli juontaja-toimittajana Yle Radio Suomen kanavalla ja oli yksi kanavan suosituimmista äänistä, erityisesti perjantai-iltaisin ”Puhelinlangat laulua” -ohjelmassa.

Ketonen tunnettiin terävistä kysymyksistään ja elävästä naurustaan, jotka toivat lämpöä ja läsnäoloa ohjelmiin. Hän kääntyi myös televisiotyöhön 1990-luvulla ja juonsi lyhyen aikaa ”Punainen planeta” -nimistä keskusteluohjelmaa. Kuitenkin radio oli hänelle kaikkein mieluisin työympäristö. Ketonen seurasi intohimoisesti kulttuuria ja hänen haastattelunsa kulttuurivaikuttajien kanssa olivat kuuntelijoiden arvostamia. Ketonen jättää jälkeensä vaimonsa ja kaksi aikuista poikaansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *