Lainojen ja osamaksujen yhdistäminen on tehokas tapa leikata lainanhoitokustannuksia

Lainojen ja osamaksujen yhdistäminen voi tarjota huomattavia taloudellisia etuja. Kun useat velat yhdistetään yhdeksi lainaksi, hallinnollinen taakka vähenee ja korkokulut saattavat pienentyä. Tavoite on, että raha-asioiden aiheuttama stressi vähenee ja säästöjä syntyy.

Euronder on kotimainen lainojen vertailupalvelu, jonka kautta voit yhdistää lainat 500 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Laina-aika on 1-15 vuotta. Voit yhdistää vain omat lainasi tai hakea yhdistelylainaa yhdessä puolisosi kanssa. Vakuuksia ei tarvita, vain puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot riittävät.

Yhdistelylainaan voidaan sisällyttää kaikki pienet lainat. Näitä ovat esimerkiksi kulutusluotot, pikalainat, osamaksut sekä luottokorttivelat. Yksi isompi laina voi tulla huomattavasti halvemmaksi kuin monta pientä kokonaisuutena.

Miksi lainojen yhdistäminen kannattaa?

Yhden lainan hallinnointi on tavallisesti yksinkertaisempaa kuin useiden lainojen lyhentäminen erikseen. Tämä vähentää virheiden riskiä eräpäivien ja maksujen suhteen sekä helpottaa budjetin hallintaa.

Lisäksi yhdistelylaina voi tarjota alhaisemman korkoprosentin alkuperäisten velkojen korkoihin verrattuna. Tämä voi alentaa kuukausittaisia maksuja ja myös vähentää lainan kokonaiskustannuksia.

Samalla saat sovittua veloillesi uuden, sinulle sopivamman takaisinmaksuajan. Jos nykyisten lainojesi maksuajat ovat liian tiukat, voit pyytää pidempää maksuaikaa. Tällä keinolla kuukausierästä tulee pienempi. Rahaa jää enemmän muihin tärkeisiin menoihin ja säästöön.

Näin lainat ja osamaksut yhdistetään

Lainojen yhdistäminen alkaa nykyisten velkojen tarkastelulla. Tarkastele kaikkia pieniä lainojasi. Ota selvää niiden koroista, kuluista, maksuajoista ja lainamääristä. Laske, millaisen yhdistelylainan tarvitset kaikkien luottojen yhdistämiseen.

Täytä sitten ilmainen lainahakemus Euronderin sivuilla. Hakemuksesi toimitetaan jopa kymmenille rahalaitoksille. Voit siis saada useita tarjouksia. Vertaile niitä huolellisesti ja kun sopiva yhdistelylaina on löytynyt, saat rahat pian tilillesi.

Parhaassa tapauksessa saat rahat jo yhden arkipäivän kuluessa. Maksa aivan kaikki pienet luotot pois kerralla. Näin kaikki aikaisemmat velat siirtyvät yhden lainan alle, jota lyhennetään sovittujen ehtojen mukaisesti.

Yhdistelylainan kilpailutus kannattaa, koska korko voi olla noin 4,5-20 %. Myös kulujen määrä vaihtelee, mutta niitä saa olla nyt enintään 150 euroa vuodessa. Todellinen vuosikorko on yksilöllinen. Näet tiedot todellisesta vuosikorosta sekä muista lainan luvuista ja ehdoista lainatarjouksesta.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen lainojen yhdistämistä?

Ennen kuin päätät ottaa yhdistelylainan, on tärkeää pohtia ainakin näitä asioita, jotta varmistat, että päätös on taloudellisesti järkevä:

Tavoitteet

Mieti, mitä oikeastaan haluat saavuttaa yhdistämällä lainat. Haluatko saada edullisemman koron tai tehdä rahatilanteestasi selkeämmän? Onko tavoitteesi säästää lainan kokonaiskustannuksissa, tehdä kuukausierästä pienempi vai kenties sekä että?

Nykyisten lainojen ehdot

Tarkista jokaisen luoton korot, maksuaikataulut, todelliset vuosikorot ja muut tärkeät luvut. Kirjoita nämä ylös, jotta osaat verrata nykyisiä lainojasi uuteen yhdistelylainaan. Apuna voit käyttää Euronderin ilmaisia lainalaskureita.

Yhdistelylainan ehdot

Tarkastele yhdistelylainojen korkoja, maksuaikatauluja, kuukausieriä ja kuluja. Vertaile näitä nykyisiin lainoihisi.

Kokonaiskustannukset

Tarkastele myös yhdistelylainan kokonaiskustannuksia ja vertaa niitä nykyisten velkojesi kokonaiskustannuksiin.

Oma taloudellinen tilanne

On tärkeää arvioida omaa taloudellista tilannetta ja varmistaa, että uusi kuukausierä sopii rahatilanteeseesi.

Lainojen yhdistäminen on tehokas tapa hallita velkaa, mutta se vaatii toki huolellista harkintaa ja suunnittelua. Kun olet arvioinut kaikkia näitä tekijöitä ja vertaillut yhdistelylainatarjouksia, voit tehdä vankkaan tietoon perustuvan päätöksen, joka tukee taloudellisia tavoitteitasi pitkällä aikavälillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *