Historiallinen Mäntän Sairaala Myynnissä 10 000 EurollaKuva: Antti Eintola/yle

Pirkanmaan hyvinvointialue on asettanut historiallisen Mäntän sairaalan myyntiin vain 10 000 euron lähtöhinnalla, tarjoten uusia mahdollisuuksia kerran elinvoimaisen terveydenhuoltolaitoksen käytölle. Viehättävällä Kuoreveden rannalla sijaitseva kiinteistö sisältää useita rakennuksia ja myydään sellaisenaan, irtaimistoineen.

Vuodet ovat kuluneet yrityksissä myydä suuri, tyhjillään oleva kiinteistö, mutta tuloksetta. Pirkanmaan hyvinvointialue, joka tunnetaan myös nimellä Pirha, on viimeisin taho, joka yrittää löytää ostajan kompleksille huutokaupat.com-sivuston kautta. Myytävänä oleva alue käsittää vanhan sairaalarakennuksen lisäksi asuin- ja toimistorakennuksen, ranta-saunan ja autotallin, yhteensä yli 9 000 neliömetriä.

Sairaala lopetti toimintansa joulukuussa 2014 ja on ollut pääosin käyttämättömänä siitä lähtien, viettäen kolmannen talvensa ilman lämmitystä. Kiinteistön haastava sijainti ja suuri koko uskotaan karkottaneen potentiaalisia ostajia aiemmin. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin aikaisemmat yritykset myydä kiinteistö saivat tarjouksia 50 000 ja 220 000 euroa vuonna 2015, mutta kumpaakaan ei hyväksytty.

Kiinteistöpäällikkö Petri Laurikan mukaan kiinteistö ei enää palvele hyvinvointialueen tarkoituksia. Vaikka alue on kaavoitettu terveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden käyttöön, on olemassa potentiaalia sen uudelleenkäyttöön. Ehdotuksia kiinteistön tulevaisuudesta sisältävät sen muuntamisen majoitustilaksi, taidegalleriaksi tai työpajoiksi, mikä olisi linjassa visioiden kanssa kehittää Mänttä-Vilppulaa taidekaupunkina.

Lähde: Yle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *