mitä tehdä helsingissä

Helsinki, Suomen eläväinen pääkaupunki, on matkakohde, joka tarjoaa monipuolisen kokemusten kirjon. Jos mietit, mitä tehdä Helsingissä, vastaus löytyy tämän artikkelin avulla. Historiallisista maamerkeistä nykyaikaiseen taiteeseen ja vilkkaista markkinoista rauhallisiin luontopoluihin, Helsingin monimuotoisuus houkuttelee kaikenlaisia matkailijoita. Tämä artikkeli tarjoaa sisäpiirin oppaan Helsingin parhaiden puolien tutkimiseen ja varmistaa unohtumattoman vierailun.

Historialliset kohteet

On parasta vierailla historiallisissa kohteissa ensin saadaksesi enemmän tietoa Helsingin historiasta.

Suomenlinna

Suomenlinna, UNESCOmaailmanperintökohde, on linnoitus, joka levittäytyy kuudelle saarelle. 1700-luvun puolivälissä perustettu linnoitus on ollut keskeisessä roolissa Suomen sotahistoriassa. Vierailijat voivat tutustua sen museoihin, vanhoihin linnoituksiin ja kauniisiin kävelypolkuihin. Suomenlinnaan pääsee lyhyellä lauttamatkalla Helsingin Kauppatorilta. Saarilla on tarjolla opastettuja kierroksia, jotka rikastuttavat ymmärrystä Suomenlinnan historiallisesta merkityksestä.

Helsingin tuomiokirkko

Helsingin tuomiokirkko, upea esimerkki uusklassistisesta arkkitehtuurista, hallitsee Senaatintoria. Vuonna 1852 valmistunut ikoninen valkoinen rakennus vihreine kupoleineen on pakollinen vierailukohde. Kirkon sisätilojen yksinkertaisuus ja eleganssi ovat vaikuttavia. Lähistöllä sijaitsevat Helsingin yliopisto ja Valtioneuvoston linna tekevät Senaatintorista täydellisen paikan kävelylle.

Museot ja kulttuuri

Suomen kansallismuseo tarjoaa kattavan matkan Suomen historian läpi esihistoriallisista ajoista nykypäivään. Keskeisiä näyttelyitä ovat muinaisen Suomen, keskiajan ja nykyajan esineet. Museossa järjestetään myös erilaisia väliaikaisia näyttelyitä ja tapahtumia. Vierailu täällä tarjoaa syvällisen katsauksen Suomen kulttuuriperintöön.

Kiasma, Nykytaiteen museo, esittelee huipputaidetta Suomesta ja maailmalta. Sen näyttelyt sisältävät usein multimediateoksia, installaatioita ja interaktiivisia taideteoksia. Suunnittele vierailusi tarkistamalla nykyiset näyttelyt ja harkitse osallistumista museon lukuisiin tapahtumiin, kuten taiteilijapuheisiin ja työpajoihin.

Luonto ja ulkoilma-aktiviteetit

Seurasaari on ulkoilmamuseo, joka sijaitsee saarella lähellä Helsinkiä.

 • Se esittelee perinteisiä suomalaisia rakennuksia, jotka on siirretty eri puolilta maata.
 • Vierailijat voivat tutustua mökkeihin, maatiloihin ja kartanoihin ja saada käsityksen suomalaisesta maalaiselämästä.
 • Saarella on myös kauniita kävelypolkuja ja piknikpaikkoja.

Helsingin Keskuspuisto on laaja viheralue, joka sopii erinomaisesti ulkoilun harrastajille.

 • Puistossa on lukuisia luontopolkuja, kuntoilureittejä ja virkistysalueita.
 • Juoksu, pyöräily ja lintujen tarkkailu ovat suosittuja aktiviteetteja täällä.
 • Puiston rauhallinen ympäristö tarjoaa virkistävän paon kaupungin vilinästä.

Ravintolat ja kahvilat

Helsinki tarjoaa monipuolisen ruokakulttuurin lukuisine arvostettuine ravintoloineen. Hienommista ruokapaikoista, kuten Olo ja Savoy, trendikkäisiin paikkoihin, kuten Farang ja Finnjävel, kaupunki tarjoaa monenlaisia ruokailukokemuksia. Suomalainen keittiö käyttää usein tuoreita, paikallisia raaka-aineita, ja erityisesti merenelävät ja riista ovat suosittuja.

Helsingin kahvilakulttuuri on eläväinen, ja kaupungista löytyy monia viihtyisiä paikkoja kahvitauolle. Café Regatta, viehättävä punainen mökki järven rannalla, on suosittu. Kokeile perinteistä suomalaista korvapuustia tai nauti palasta mustikkapiirakkaa. Muita merkittäviä kahviloita ovat Café Engel ja Johan & Nyström.

Ostokset ja markkinat

Kauppatori, joka sijaitsee sataman vieressä.

 • Se on vilkas keskus, josta voit ostaa tuoreita tuotteita, paikallisia käsitöitä ja matkamuistoja.
 • Kausittaiset tapahtumat, kuten Helsingin Silakkamarkkinat, lisäävät elävää tunnelmaa.
 • Tori on myös lähtöpaikka lauttoihin Suomenlinnaan ja muille saarille.

Esplanadin puisto, eli ”Espa”, on paitsi kaunis puisto myös ostospaikkojen keskittymä.

 • Puiston varrella on korkealuokkaisia putiikkeja ja kauppoja, ja se on täydellinen paikka rentouttavalle ostoskierrokselle.
 • Puistossa järjestetään usein myös live-esityksiä ja tapahtumia, mikä lisää sen vilkasta ilmapiiriä.

Urheilu ja liikunta

Helsingin uimastadion, joka rakennettiin vuoden 1940 kesäolympialaisia varten, tarjoaa erinomaisen ulkouimiskokemuksen. Se sisältää useita altaita ja hyppytasoja. Parhaat ajat vierailla ovat aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä välttääkseen ruuhkia.

Helsinki on intohimoinen urheilusta, erityisesti jalkapallosta ja jääkiekosta. Käy katsomassa paikallisten joukkueiden, kuten HJK Helsingin (jalkapallo) tai Jokerien (jääkiekko), otteluita. Liput voi ostaa verkosta tai stadionilta, ja otteluun osallistuminen on upea tapa kokea suomalaista urheilukulttuuria.

Perheaktiviteetit

Linnanmäki on suosittu huvipuisto Helsingissä, joka tarjoaa hauskaa koko perheelle.

 • Se sisältää jännittäviä laitteita, pelejä ja nähtävyyksiä.
 • Kohokohtiin kuuluvat historiallinen puuvuoristorata ja maailmanpyörä.
 • Puistossa on myös useita ravintoloita ja snackbaareja, jotka pitävät kaikki energisinä.

SEA LIFE Helsinki on akvaario, joka tarjoaa kiehtovan matkan vedenalaiseen maailmaan.

 • Siellä asuu monenlaisia merieläimiä, haista merihevosiin.
 • Näyttelyt ovat sekä opettavaisia että viihdyttäviä, ja erikoistapahtumat ja opastetut kierrokset rikastuttavat kokemusta.

Erikoisaktiviteetit

Tutustu Helsingin saaristoon maisemaristeilyllä. Vaihtoehtoina on päiväristeilyjä ja illallisristeilyjä, jotka tarjoavat upeita näkymiä saaristoon ja rannikolle. Nämä risteilyt tarjoavat ainutlaatuisen näkökulman Helsingin luonnonkauneuteen.

Mikään vierailu Suomessa ei ole täydellinen ilman perinteistä saunakokemusta. Helsinki tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja, historiallisista julkisista saunoista kuten Kotiharjun sauna, moderneihin tiloihin kuten Löyly. Nauti saunakokemuksesta ja ymmärrä sen merkitys suomalaisessa kulttuurissa.

Yhteenveto

Helsingin monipuolisuus tekee siitä jännittävän matkakohteen. Historiallisista kohteista ja kulttuurimuseoista ulkoiluseikkailuihin ja vilkkaisiin markkinoihin, kaupunki tarjoaa jokaiselle jotakin. Suunnittelemalla vierailusi näiden sisäpiirivinkkien avulla voit nauttia ikimuistoisesta ja antoisasta kokemuksesta Helsingissä, luoden kestäviä muistoja ja syvän arvostuksen tätä kaunista kaupunkia kohtaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *