Miten avata ChakratFoto: Mike Paul

Chakrojen merkitys ihmiskehossaChakrojen merkitys ihmiskehossa

Chakrat ovat energiakeskuksia, jotka sijaitsevat ihmiskehossa eri tasolla, aina selkärankamme pohjasta kruunuumme asti. Ne ovat tärkeitä kehomme fyysiselle, henkiselle ja emotionaaliselle hyvinvoinnille ja ne vaikuttavat siihen, miten tunnemme, ajattelemme ja toimimme. Kukin chakra edustaa erilaista elämän aluetta, kuten rakkautta, itsevarmuutta tai kommunikointia.

Miksi chakrojen avaaminen on tärkeää?

Kun chakrat ovat tukossa tai epätasapainossa, se voi aiheuttaa monia fyysisiä ja emotionaalisia ongelmia. Chakrojen avaaminen ja tasapainottaminen voi auttaa vapauttamaan estettyä energiaa, mikä voi johtaa parempaan terveyteen, onnellisuuteen ja elämänlaatuun.

Chakrojen perusteet

Mikä on 12 chakran järjestelmä?

Vaikka useimmat ihmiset ovat kuulleet perinteisistä seitsemästä chakrasta, 12 chakran järjestelmä esittää laajennetun näkemyksen näistä energiakeskuksista. Tämä järjestelmä sisältää viisi ylimääräistä chakraa, jotka liittyvät korkeampaan tietoisuuteen ja henkiseen kasvuun.

Chakrat ja aura

Aura on henkilön energiakenttä, joka ympäröi kehoa. Chakrat ovat yhteydessä auraan ja vaikuttavat sen väreihin ja laatuun. Kun chakrat ovat avoinna ja tasapainossa, aura hehkuu voimakkaasti ja puhtaasti, mikä voi suojella negatiivisilta energioilta.

Kundaliinienergia ja sen vaikutus chakroihin

Kundaliinienergia on voimakas henkinen energia, joka sijaitsee selkärankamme pohjassa. Kun tämä energia herää ja nousee ylöspäin, se kulkee chakrojen läpi, aktivoiden ja puhdistaen ne. Tämä voi johtaa voimakkaisiin henkisiin kokemuksiin ja henkiseen kasvuun.

12 Chakran järjestelmän esittely

Mitkä ovat 12 chakran järjestelmän 13 chakraa?

Vaikka otsikossa mainittiin 12 chakran järjestelmä, on tässä järjestelmässä itse asiassa 13 chakraa.

Chakra: Maatähti-chakra

Sijainti ja merkitys
Maatähti-chakra sijaitsee noin 30-60 cm ihmiskehon alapuolella ja se yhdistää meidät Maan syvimpään energiaan. Tämä chakra on kuin ankkuri, joka pitää meidät yhteydessä Maahan ja auttaa meitä olemaan yhteydessä fyysiseen maailmaan. Maatähti-chakra vahvistaa tunnetta kuulumisesta ja turvallisuudesta, ja se edustaa yhteyttämme menneisyyteen, esivanhempiimme ja koko ihmiskunnan historiaan.

Miten avata ja puhdistaa
Maatähti-chakran avaaminen ja puhdistaminen voidaan tehdä maadoittumisharjoituksilla. Yksi yksinkertainen tapa on kuvitella juuret lähtevän jalkapohjistasi ja ulottuvan syvälle Maan sisään. Toinen tapa on kävely paljain jaloin luonnossa ja tuntea yhteys maahan. Meditointi, jossa keskitytään Maatähti-chakran energiaan, voi myös auttaa sen avaamisessa ja puhdistamisessa.

Chakra: Juurichakra

Sijainti ja merkitys
Juurichakra, tunnetaan myös nimellä Muladhara, sijaitsee peräaukon ja sukupuolielinten välillä. Se on ensimmäinen seitsemästä päächakrasta ja se edustaa fyysistä olemassaoloamme, perusturvallisuuttamme ja perustarpeitamme. Juurichakran epätasapaino voi aiheuttaa ahdistusta, epävarmuutta ja pelkoja.

Chakra värit
Juurichakran väri on punainen, mikä symboloi elinvoimaa, voimaa ja intohimoa. Tämä väri edustaa myös fyysistä kehoa ja sen tarpeita.

Miten avata ja puhdistaa
Juurichakran avaaminen ja puhdistaminen vaatii maadoittumista ja turvallisuuden tunnetta. Jooga, erityisesti asennot, jotka keskittyvät alaselkään ja jalkoihin, voi auttaa tasapainottamaan juurichakraa. Lisäksi punaisten kivien, kuten granaatin tai punaisen jaspiksen, pitäminen lähellä voi auttaa vahvistamaan ja puhdistamaan chakraa. Meditointi, jossa keskitytään punaiseen valoon tai kuvitellaan juuri maassa, voi myös auttaa.

Chakra: Sakraalinen chakra (Svadhisthana)

Sijainti ja merkitys
Sakraalinen chakra sijaitsee noin kahden sormen leveyden verran navan alapuolella ja se vastaa sukuelinten aluetta. Chakran elementti on vesi ja se liittyy tunnetasoon, luovuuteen, seksuaalisuuteen sekä kykyymme nauttia elämästä ja ihmissuhteista. Sen epätasapaino voi ilmetä emotionaalisina epävakauksina, luovuuden puutteena tai haasteina seksuaalisuudessa.

Energioiden aistiminen
Sakraalichakrassa aistitaan ympäröivät energiat voimakkaasti. Tuntemukset voivat olla fyysisiä, kuten lämpö tai kylmyys, tai emotionaalisia, kuten ilo tai suru. Kuuntelemalla kehoa ja tunteitamme voimme ymmärtää, miten ympäristö vaikuttaa chakraamme.

Miten avata ja puhdistaa
Tanssi, luovat harrastukset ja meditaatio oranssilla valolla voivat auttaa avaamaan ja puhdistamaan sakraalista chakraa. Myös kiviterapia oransseilla kivillä, kuten karneoli, voi olla hyödyllistä. On tärkeää myös sallia itselleen nautinto ja kuunnella omia tarpeitaan.

Chakra: Solar Plexus Chakra (aurinkopleksus, Manipura)

Sijainti ja merkitys
Solar Plexus Chakra sijaitsee rintakehän alaosassa, juuri rintalastan alapuolella. Se edustaa voimaamme, tahdonvoimaamme, itsetuntoamme ja itsevarmuuttamme. Sen elementti on tuli. Epätasapainossa oleva aurinkopleksus-chakra voi aiheuttaa alhaisen itsetunnon, yliherkkyyttä kritiikille tai tarvetta kontrolloida muita.

Solar plexus avaaminen
Avaamalla solar plexus -chakraa voimme löytää sisäisen voimamme ja rohkeutemme. Tämä voi auttaa meitä tekemään päätöksiä selkeämmin ja luottamaan itseemme.

Miten avata ja puhdistaa
Aurinkopleksusta voi avata ja puhdistaa meditoimalla keltaisella valolla, laulamalla mantraa RAM tai käyttämällä keltaisia kiviä, kuten sitriiniä. Jooga-asennot, jotka vahvistavat keskikehoa, voivat myös auttaa.

Chakra: Sydänchakra (Anahata)

Sijainti ja merkitys       
Sydänchakra sijaitsee rintakehän keskellä, sydämen kohdalla. Se edustaa rakkautta, myötätuntoa, anteliaisuutta ja yhteyttä muihin. Sen elementti on ilma. Epätasapainoinen sydänchakra voi aiheuttaa tunnekylmyyttä, kyvyttömyyttä näyttää rakkautta tai tunteiden sisäistämistä.

Sydänchakran avautuminen oireet
Kun sydänchakra avautuu, saattaa kokea voimakkaita tunteita, kuten syvää rakkautta, myötätuntoa ja yhteyttä muihin. Saattaa myös kokea fyysisiä tuntemuksia, kuten lämpöä tai pistelyä rintakehässä.

Miten avata ja puhdistaa
Sydänchakraa voi avata ja puhdistaa meditoimalla vihreällä tai vaaleanpunaisella valolla, laulamalla mantraa YAM tai käyttämällä vihreitä tai vaaleanpunaisia kiviä, kuten ruusukvartsia tai avanturiinia. Myös rakkauden ja kiitollisuuden harjoittaminen päivittäin voi auttaa sydänchakran avautumisessa ja tasapainottamisessa.

Chakra: Kurkku-chakra (Vishuddha)

Sijainti ja merkitys
Kurkku-chakra sijaitsee kaulan alueella, aivan kurkunpään yläpuolella. Se edustaa kommunikointiamme, ilmaisukykyämme ja totuuden puhumista. Se liittyy myös siihen, kuinka rehellisesti ilmaisemme itseämme ja kuinka kuuntelemme muita.

Chakra meditaatio
Kurkku-chakraa vahvistava meditaatio voi keskittyä siniseen väriin ja mantraan ”HAM”. Meditaatiossa voi myös visualisoida sinisen valon täyttävän kurkun alueen ja auttavan vapautumaan esteistä ja blokeista, jotka estävät vapaan ilmaisun.

Miten avata ja puhdistaa
Kurkku-chakraa voi avata ja puhdistaa laulamalla, huutamalla tai puhumalla totuuttaan rohkeasti. Siniset kivet, kuten seleniitti ja akvamariini, voivat myös auttaa chakran tasapainottamisessa. On tärkeää kuunnella omaa sisäistä ääntä ja pyrkiä olemaan rehellinen itselleen ja muille.

Chakra: Kolmannen silmän chakra (Ajna)

Sijainti ja merkitys
Kolmannen silmän chakra sijaitsee otsan keskellä, hieman kulmakarvojen yläpuolella. Se edustaa intuitiota, näkemyksiä ja sisäistä viisautta. Tämä chakra on yhteys alitajuntaan ja universaaliin tietoisuuteen.

Miltä tuntuu kun kolmas silmä aukeaa
Kun kolmas silmä avautuu, henkilö voi kokea selkeyttä, syvällisiä oivalluksia ja näkyjä. Jotkut kokevat unennäköjen voimistumista, tunneherkkyyden kasvua tai kyvyn aistia energioita ympärillään. Saattaa myös kokea syvemmän yhteyden maailmankaikkeuteen ja sisäiseen viisauteensa.

Miten avata ja puhdistaa
Kolmannen silmän chakraa voi avata meditoimalla ja keskittymällä indigo-väriin tai mantraan ”OM”. Violetit ja siniset kivet, kuten lapis lazuli ja ametisti, voivat myös auttaa chakran avaamisessa. On tärkeää luottaa intuitioonsa ja kuunnella sisäistä ohjausta.

Chakra: Kruunu chakra (Sahasrara)

Sijainti ja merkitys
Kruunuchakra sijaitsee pään päällä, kruunun kohdalla. Se edustaa henkistä yhteyttä, valaistumista ja universaalia tietoisuutta. Tämän chakran kautta voimme kokea yhteyden korkeampiin energioihin ja universumiin.

Kundaliini psykoosi       
Kundaliini psykoosi viittaa tilaan, jossa henkilö kokee voimakkaita energian nousuja selkärangasta kruunuchakraan, mikä voi johtaa voimakkaisiin emotionaalisiin, mentaalisiin ja fyysisiin kokemuksiin. Tämä tila voi olla pelottava ja disorientoiva, ja se vaatii usein ohjausta ja tukea läpikäydäkseen.

Miten avata ja puhdistaa
Kruunuchakraa voi avata ja puhdistaa meditoimalla ja visualisoimalla valkoista tai kultaista valoa ympäröivän pään. Myös kivet, kuten kvartsi ja ametisti, voivat auttaa. On tärkeää muistaa maadoittua, kun työskentelee kruunuchakran kanssa, jotta pysyy yhteydessä fyysiseen kehoon ja Maahan.

Chakra: Korkeampi sydänchakra

Sijainti ja merkitys
Korkeampi sydänchakra, tunnetaan myös nimellä thymus-chakra, sijaitsee fyysisen sydämen ja kurkku-chakran välissä. Sen värähtelyväri on vaaleanpunainen tai kulta, ja se edustaa universaalia rakkautta, myötätuntoa ja anteeksiantoa. Tämä chakra auttaa meitä tuntemaan ykseyttä kaikkien elävien olentojen kanssa.

Chakrat ja sairaudet
Kun chakrat ovat epätasapainossa, ne voivat aiheuttaa fyysisiä ja emotionaalisia ongelmia. Korkeamman sydänchakran epätasapaino voi liittyä sydänsairauksiin, hengitysvaikeuksiin ja immuunijärjestelmän ongelmiin. Myös emotionaaliset haavat, kuten hylkäämisen tai pettymyksen tuntemukset, voivat liittyä tähän chakraan.

Miten avata ja puhdistaa
Korkeamman sydänchakran voi avata ja puhdistaa visualisoimalla kultaista tai vaaleanpunaista valoa tässä alueessa ja keskittymällä rakkauteen, anteeksiantoon ja myötätuntoon. Meditointi, laulu ja mantran toisto voivat auttaa avaamaan tätä chakraa.

Chakra: Kuun chakra (Lunar Chakra)

Sijainti ja merkitys      
Kuun chakra sijaitsee yläpuolella kruunuchakraa ja yhdistyy kuun energiaan. Se edustaa naisellista energiaa, intuition syvyyksiä ja unimaailmaa. Kuun chakra auttaa meitä ymmärtämään syvällisiä tuntemuksiamme ja tunnistamaan alitajuiset kuviot.

Astraalikeho ja sen yhteys chakroihin
Astraalikeho on hienovarainen energiakehys, joka ympäröi fyysistä kehoa ja joka on yhteydessä chakroihin. Kuun chakran kautta voimme ymmärtää ja kokea astraalikehoa, mikä auttaa meitä matkustamaan unissa ja kokemaan muita ulottuvuuksia.

Miten avata ja puhdistaa
Kuun chakraa voi avata ja puhdistaa meditoiden kuun alla ja visualisoimalla hopeista valoa tämän chakran kohdalla. Myös kuunkivet ja muut kuuhun liittyvät kristallit voivat auttaa.

Chakra: Aurinkokakra (Solar Chakra)

Sijainti ja merkitys
Aurinkokakra sijaitsee hieman kuun chakran yläpuolella ja on yhteydessä auringon energiaan. Se edustaa maskuliinista voimaa, tietoisuutta ja elämänvoimaa. Tämän chakran kautta voimme saada yhteyden universaaliseen tietoisuuteen ja ymmärtää suurempaa tarkoitusta elämässämme.

Miten avata ja puhdistaa        
Aurinkochakraa voi avata ja puhdistaa meditoiden auringon alla ja visualisoimalla kultaista valoa chakran alueella. Aurinkoon liittyvät kristallit, kuten aurinkokivi, voivat myös auttaa avaamaan ja puhdistamaan tätä chakraa.

Chakra: Galaktinen chakra

Sijainti ja merkitys
Galaktinen chakra sijaitsee yläpuolella aurinkochakraa ja yhdistyy koko galaksiin. Se edustaa yhteyttämme universumiin, tähtijärjestelmiin ja muihin ulottuvuuksiin. Tämän chakran avulla voimme ymmärtää paikkamme universumissa ja kokea yhteyden muihin tietoisuuden muotoihin.

Kun galaktinen chakra on aktivoitu ja tasapainossa, se auttaa meitä saavuttamaan syvemmän ymmärryksen elämän mysteereistä ja ymmärtämään universaaleja totuuksia.

Miten avata ja puhdistaa
Galaktista chakraa voidaan avata ja puhdistaa meditoinnin, visualisoinnin ja ääniterapian avulla. Meditoidessa keskitytään syvälle universumin energioihin ja visualisoidaan kirkkaan violetin tai hopean valon ympäröivän chakran. Galaktista chakraa voidaan myös stimuloida käyttämällä kristalleja, kuten labradoriittia tai ametistia, jotka resonoi universaalien energioiden kanssa.

Chakra: Tähtiportti-chakra

Sijainti ja merkitys
Tähtiportti-chakra sijaitsee galaktisen chakran yläpuolella ja on yhteysportti korkeampiin ulottuvuuksiin ja universaaliseen tietoisuuteen. Tämä chakra yhdistää meidät korkeampiin henkisiin olentoihin, kuten enkeleihin, henkioppaisiin ja tähtiolentoihin.

Kun Tähtiportti-chakra on aktiivinen, se auttaa meitä ymmärtämään suurempaa kuvaa ja tavoittamaan korkeamman tietoisuuden tiloja.

Miten avata ja puhdistaa
Tähtiportti-chakra voidaan avata ja puhdistaa meditaation, visualisoinnin ja energiahoitojen avulla. Keskitymällä sydämesi syvimpään rakkauteen ja visualisoimalla kultaista tai moniväristä valoa ympäröivän chakran, voit aktivoida ja puhdistaa Tähtiportin. Myös korkeavärähtelyiset kristallit, kuten seleniitti ja lemuurinen kvartsi, voivat auttaa avaamaan ja puhdistamaan tätä chakraa.

Chakrojen puhdistus

Chakrat ovat kehomme energiakeskuksia, jotka vaikuttavat fyysiseen, emotionaaliseen ja henkiseen hyvinvointiimme. Joskus nämä keskukset voivat tukkeutua tai heikentyä, minkä vuoksi chakrojen puhdistus on tärkeää.

Chakrojen puhdistus kokemuksia      
Monet ihmiset ovat kokeneet chakrojen puhdistuksen tuovan syvää rentoutumista, selkeyttä ja tasapainoa elämään. Puhdistuksen jälkeen on yleistä tuntea voimakasta energian virtausta, keventynyttä oloa tai jopa fyysisiä muutoksia, kuten parempaa unenlaatua ja lisääntynyttä elinvoimaa.

Vinkkejä tehokkaaseen puhdistukseen

Meditaatio: Istu rauhallisessa paikassa, keskity hengitykseesi ja visualisoi, miten jokainen chakra avautuu ja puhdistuu.

Kristallit: Tietyt kivet, kuten ametisti tai ruusukvartsi, voivat auttaa tasapainottamaan ja puhdistamaan chakroja.

Ääniterapia: Tietyt äänet ja mantrat voivat resonoida ja puhdistaa chakroja.

Eteeriset öljyt: Laventeli, frankinsensi ja salvia voivat auttaa puhdistamaan ja tasapainottamaan chakroja.

Chakrojen ylläpito ja harjoitukset

Chakrojen ylläpitäminen ja vahvistaminen on yhtä tärkeää kuin niiden puhdistaminen. Se auttaa säilyttämään elinvoiman ja henkisen tasapainon.

Miltä tuntuu kun kundaliinienergia nousee
Kundaliinienergian nousu voi olla voimakas kokemus. Se voi tuntua kuin sähkövirtana selkärangan läpi tai aiheuttaa kuumuuden tunnetta. Joillekin se voi merkitä syvällisiä henkisiä kokemuksia tai oivalluksia, kun taas toisille se voi aiheuttaa väliaikaisia fyysisiä tai emotionaalisia vaivoja.

Harjoituksia ja meditaatiota chakrojen vahvistamiseksi

Hengitysharjoitukset: Hengitä syvään ja visualisoi, miten energia liikkuu selkärangan läpi, aktivoien ja vahvistaen jokaista chakraa.

Yoga: Joogaharjoitukset, kuten puiden asento tai cobra-asento, voivat auttaa vahvistamaan ja tasapainottamaan chakroja.

Meditaatio: Päivittäinen meditaatio voi auttaa pitämään chakrat avoimina ja toimivina. Keskity kullekin chakralle yksitellen, visualisoiden niiden värähtelyn ja energian.

Yhteenveto

Chakrat ovat kehomme energiakeskuksia, jotka yhdistävät fyysisen, emotionaalisen ja henkisen olemuksemme. Ne sijaitsevat selkärangan varrella pohjasta kruunuun ja kuvastavat ihmisen henkistä evoluutiota maanläheisestä korkeimpaan tietoisuuteen. Chakrojen avaaminen ja tasapainottaminen voi tuoda monenlaisia hyötyjä, kuten syvempää ymmärrystä itsestämme, parempaa fyysistä ja emotionaalista terveyttä sekä henkistä kasvua.

UKK

  1. Mikä on 12 chakran järjestelmä?
    12 chakran järjestelmä laajentaa perinteistä 7 chakran mallia sisältämään viisi ylimääräistä chakraa, jotka sijaitsevat kehomme ulkopuolella. Nämä ylimääräiset chakrat yhdistävät meidät maan ulkopuolisiin energioihin, universumiin ja korkeampiin ulottuvuuksiin.
  2. Miksi chakrojen puhdistus on tärkeää?
    Chakrojen puhdistus on välttämätöntä niiden optimaalisen toiminnan varmistamiseksi. Jos chakra on tukossa tai epätasapainossa, se voi vaikuttaa negatiivisesti fyysiseen terveyteen, mielialaan tai henkiseen selkeyteen. Säännöllinen puhdistus auttaa ylläpitämään harmoniaa ja tasapainoa.
  3. Miten tietää, onko jokin chakra tukossa tai epätasapainossa?
    Epätasapainoisen chakran merkit voivat olla fyysisiä, emotionaalisia tai henkisiä. Esimerkiksi juurichakran epätasapaino voi aiheuttaa pelkoja ja turvattomuuden tunnetta, kun taas sydänchakran epätasapaino voi aiheuttaa kyvyttömyyttä ilmaista rakkautta tai tuntea myötätuntoa.

Lue myös: Koiran Tassun Jäljen Salaisuus: Mestarin Vinkit Paperipainatukseen ja Lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *