Sankarilliset sivulliset estivät tappoyrityksen bussissa JyväskylässäPhoto: Heli Kaski / Yle

Jyväskylän Seppälässä sattui keskiviikkona 3. tammikuuta vakava väkivaltainen välikohtaus paikallisliikenteen linja-autossa. Sankarilliset sivulliset puuttuivat tilanteeseen, estäen mahdollisen tragedian.

Poliisin mukaan 1980-luvulla syntynyt mies hyökkäsi toisen matkustajan kimppuun puukolla useita kertoja illalla kahdeksan jälkeen. Linja-auto oli matkalla keskustasta Seppälään, kun väkivaltainen kohtaaminen tapahtui. Sivulliset reagoivat nopeasti, ottivat miehen kiinni ja saivat kuljettajan pysäyttämään bussin. Tämän ansiosta poliisi sai epäillyn tekijän kiinni ja hänet on vangittu tapon yrityksestä epäiltynä.

Uhri ja tekijä olivat tunteneet toisensa aiemmin ja heillä oli ollut riitaa, joka kärjistyi puukotukseksi. Onnekkaasti uhrin vammat eivät olleet hengenvaarallisia. Poliisi tutkii parhaillaan tapauksen yksityiskohtia ja mahdollista motiivia.

Tämä tapahtuma on herättänyt huolta Jyväskylän asukkaissa, sillä se on toinen lyhyen ajan sisällä sattunut vakava väkivaltatapaus paikallisliikenteen bussissa. Poliisi on vastauksena lisännyt valvontaa linja-autoissa ja tekee yhteistyötä liikennöitsijöiden kanssa väkivallan ennaltaehkäisemiseksi.

Sivulliset, joiden rohkeutta poliisi on kiitellyt, ovat pysyneet nimettöminä, mutta heidän toimintansa on osoitus rohkeudesta ja yhteisöllisyydestä vaaratilanteessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *