Suomen Kulttuurirahasto investoi yli 30 miljoonaa euroaKuva: helsinkitimes

Suomalainen kulttuurirahasto (SKR), merkittävä hyväntekeväisyysjärjestö Suomessa, on ilmoittanut yli 30 miljoonan euron suuruisesta sijoituksesta apurahoina, jotka tukevat monipuolista tieteellistä, taiteellista ja kulttuurista toimintaa ympäri maata. Tämä merkittävä rahoitus pyrkii vahvistamaan Suomen asemaa elinvoimaisena innovaatioiden ja luovuuden keskuksena, edistäen kestävää ja moniarvoista yhteiskuntaa.

Ilmoitus tulee ennätyksellisen hakukierroksen jälkeen lokakuussa 2023, jolloin SKR sai yli 10 000 hakemusta, mikä korostaa kasvavaa tuen tarvetta näillä kriittisillä aloilla. Tänä vuonna säätiö on myöntänyt apurahoja noin 1 000 tutkijalle, taiteilijalle ja hankkeelle, osoittaen sitoutumisensa lahjakkuuksien tukemiseen ja moninaisten näkökulmien kannustamiseen.

30 miljoonan euron sijoituksen keskeisiä painopistealueita ovat:

  • Suomen romanikielen ja -kulttuurin tukeminen: Tunnuistaen romanikielen uhanalaisen aseman, SKR on luvannut sijoittaa jopa 1 miljoonaa euroa vuoteen 2030 mennessä sen sukupuuton estämiseksi. Alustavat apurahat on jo myönnetty hankkeille, kuten Mirkka Salon tutkimus romanikielen online-viestinnästä ja Anette Åkerlundin romanikielinen runokirja.
  • Tekoälyn (AI) integrointi: SKR tunnustaa tekoälyn potentiaalin eri aloilla ja on myöntänyt merkittäviä apurahoja tutkimusprojekteille, jotka tutkivat sen sovelluksia. Tämä tunnustus korostaa Suomen sitoutumista pysymään teknologisen kehityksen kärjessä.
  • Kestävien käytäntöjen edistäminen: Säätiö tunnistaa kestävyyden tärkeyden ja on kohdentanut varoja hankkeisiin, jotka käsittelevät ympäristöllisiä ja sosiaalisia haasteita. Tämä linjassa Suomen kansallisten tavoitteiden kanssa tulla hiilineutraaliksi yhteiskunnaksi vuoteen 2035 mennessä.
  • Taiteellisen ilmaisun rohkaiseminen: SKR jatkaa pitkäaikaista perinnettään taiteilijoiden tukemisessa eri aloilla, kuvataiteista ja musiikista kirjallisuuteen ja esittäviin taiteisiin. Tämän vuoden apurahat kattavat laajan valikoiman taiteellisia pyrkimyksiä, heijastaen säätiön sitoutumista monimuotoisen ja elinvoimaisen kulttuurimaiseman edistämiseen.

Vaikutus ja merkitys:

SKR:n 30 miljoonan euron sijoituksen odotetaan vaikuttavan merkittävästi Suomen tieteelliseen, taiteelliseen ja kulttuuriseen maisemaan. Tukemalla innovatiivista tutkimusta, edistämällä kulttuurista monimuotoisuutta ja rohkaisemalla kestäviä käytäntöjä, säätiöllä on keskeinen rooli Suomen tulevaisuuden muovaamisessa. Tämä sijoitus ei ainoastaan valtuuta yksittäisiä tutkijoita ja taiteilijoita, vaan myös edistää koko kansakunnan kehitystä ja edistystä.

Katse eteenpäin:

SKR:n sitoutuminen tieteen, taiteen ja kulttuurin tukemiseen on horjumaton. Kun Suomi jatkaa kehittymistään, säätiö on hyvin asemassa näyttelemään keskeistä roolia innovaation, luovuuden ja kestävyyden edistämisessä tuleville sukupolville. Tämä viimeisin 30 miljoonan euron sijoitus toimii todisteena säätiön omistautumisesta suomalaisten elämän rikastuttamiseen ja kirkkaamman tulevaisuuden edistämiseen kansakunnalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *