Turun Oikeus Lyhentää Burger King -puukottajan TuomiotaImage: Petra Ristola / Yle

Turussa sijaitsevan oikeusistuimen päätöksellä lyhennettiin miehen tuomiota, joka hyökkäsi ihmisten kimppuun veitsellä Burger King -ravintolassa viime vuonna.

Alkuperäisesti kahden vuoden vankeusrangaistukseen tuomittu mies, jonka ikä on 20-vuoden paikkeilla, sai tuomionsa lyhennettyä 18 kuukauteen. Hänet todettiin syylliseksi törkeään pahoinpitelyyn ja laittomiin uhkauksiin, vaikka hän kiisti syytteet. Tuomio perustui todistajien kertomuksiin ja video todisteisiin.

Heinäkuussa 2022 mies astui Burger King -ravintolaan ja alkoi riidellä ryhmän ihmisten kanssa. Tilanne kärjistyi, kun mies veti esiin veitsen ja uhkasi tappaa heidät. Uhrit onnistuivat pakenemaan vahingoittumattomina, mutta poliisi otti miehen kiinni pian tapahtuman jälkeen.

Oikeus huomioi päätöksessään miehen puhtaan rikosrekisterin ja katumuksen ilmaisun. Lisäksi oikeus totesi, että miehen provosoiminen oli osasyynä hyökkäykseen. Miehen asianajaja ilmoitti tyytyväisyytensä oikeuden päätökseen, todeten, että asiakas toimi turhautumisesta ja vihasta käsin ja on katuvainen teoistaan. Uhrit puolestaan kertoivat edelleen olevansa järkyttyneitä tapahtuneesta.

Tapaus on herättänyt keskustelua veitsien käytöstä Suomessa, joka on yksi maailman korkeimmista veitsenomistusasteista. Viime aikoina on tapahtunut useita korkean profiilin veitsihyökkäyksiä, mikä on johtanut vaatimuksiin tiukemmista veitsilakien säätämisestä. Toiset taas väittävät, ettei tämä olisi tehokas keino veitsiväkivallan estämisessä.

Debatti jatkuu todennäköisesti Burger Kingin hyökkäyksen jälkimainingeissa, kun yhteiskunta pohtii parhaita keinoja väkivallan estämiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *