Vakava Lentokoneonnettomuus Hanedan LentokentälläPhoto: JIJI PRESS / AFP / Newspaper photo

Tiistaina aamupäivällä sattui traaginen lentokoneonnettomuus Tokion Hanedan lentokentällä, jossa kaksi matkustajakonetta törmäsi toisiinsa. Onnettomuudessa kuoli viisi ihmistä ja 17 loukkaantui.

Tiistaina aamupäivällä Suomen aikaa Tokion Hanedan lentokentällä tapahtui vakava onnettomuus, kun kaksi matkustajakonetta törmäsivät toisiinsa. Onnettomuudessa menehtyi ainakin viisi ihmistä ja 17 loukkaantui, joista kolme vakavasti.

Törmäyksessä osallisina olivat Japan Airlinesin Boeing 777, joka oli matkalla Tokiosta Osakaan, sekä All Nippon Airwaysin Boeing 787, joka oli matkalla Tokiosta Fukuokaan. Törmäys tapahtui kello 11.40 paikallista aikaa. Japanin ilmailuviranomaisten mukaan molemmat lentäjät olivat kokeneita ja sää oli onnettomuuden aikaan hyvä.

Molemmat koneet syttyivät tuleen törmäyksen seurauksena. Palokunnat sammuttivat palon nopeasti, mutta valitettavasti yksi matkustajista kuoli välittömästi törmäyksessä ja neljä muuta myöhemmin sairaalassa. Loukkaantuneista kolme on raportoitu olevan vakavassa tilassa.

Törmäyksen syy on vielä epäselvä, mutta Japanin ilmailuviranomaiset ovat aloittaneet perusteellisen tutkinnan. Tämä onnettomuus on vakavin Japanissa sitten vuoden 1995, kun 747-jumbojetti syttyi tuleen Tokion Narita-lentokentällä ja 52 ihmistä kuoli.

Onnettomuus herättää kysymyksiä lentokenttien turvallisuudesta ja lentoliikenteen hallinnasta. Silminnäkijöiden mukaan tilanne oli kaoottinen, ja pelastusoperaatiot alkoivat välittömästi törmäyksen jälkeen. Loukkaantuneet vietiin nopeasti lähimpään sairaalaan, ja onnettomuuspaikka eristettiin tutkimuksia varten.

Tämä traaginen tapahtuma on järkyttänyt paitsi Japania, myös kansainvälistä lentomatkustajayhteisöä. Viranomaiset ja lentoyhtiöt korostavat nyt entistä enemmän turvallisuuden merkitystä lentoliikenteessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *