Ylen toimittaja Hannu Taanila kuoliKuva: Seppo Sarkkinen / Yle

Yleisradio (Yle), Suomen kansallinen yleisradiolaitos, suree yhtä arvostetuimmista toimittajistaan, Hannu Taanilaa, joka kuoli hiljattain 84-vuotiaana. Taanilan, jonka ura Ylessä kesti useita vuosikymmeniä alkaen 1960-luvulta, tunnettiin syvällisestä raportoinnistaan ja merkittävästä panoksestaan suomalaiseen journalismiin.

Hannu Taanilan kuolemasta vahvisti hänen lähiomaisensa Ylelle, todeten, että hän kuoli maanantaiaamuna. Aloittaessaan journalistiuransa freelance-toimittajana 1960-luvulla, Taanilan työ keskittyi pääasiassa radioon, mutta hän jätti myös pysyvän jäljen televisioon. Häntä muistetaan lämmöllä legendaarisen televisio-ohjelman Jatkoaika juontajana yhdessä Lenita Airiston ja Aarre Elon kanssa.

Uransa aikana Taanila käsitteli laajaa kirjoa aiheita ja ansaitsi kollegoidensa ja katsojien kunnioituksen ja ihailun. Hänen omistautumisensa informatiivisen ja oivaltavan uutisraportoinnin tuottamiseen jätti pysyvän perinnön, joka jatkaa inspiroimista tulevien journalistien sukupolvia. Suomalainen journalismiyhteisö pitää hänen poismenoaan merkittävänä menetyksenä, pohdiskellen hänen lahjakkuuttaan, omistautumistaan ja poistumatonta jälkeä, jonka hän on jättänyt alalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *