Google Maps tuo AI-vetämät parannukset SuomeenPhoto: CardMapr.nl/ Unsplash

Google Maps on julkaissut Suomessa tekoälyä hyödyntävän päivityksen, joka mullistaa käyttäjien kokemuksen haussa ja navigoinnissa.

Digitaalisen kartografian merkittävässä edistysaskeleessa Google Mapsin uusin päivitys Suomessa hyödyntää tekoälyn voimaa käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Päivitys tuo mukanaan Immersive View -toiminnon, joka yhdistää lukemattomia Street View’n ja ilmakuvien otoksia luodakseen yksityiskohtaisen 3D-näkymän paikoista. Tämä mahdollistaa käyttäjien virtuaalisesti tutustua kohteisiin kuin olisivat itse paikan päällä, mikä on arvokasta matkasuunnittelussa ja uusien paikkojen löytämisessä.

Lisäksi alusta on laajentanut hakutoimintojaan. Tekoälyä käyttäen Google Maps pystyy nyt käsittelemään laajemman kirjon kyselyitä, jopa niitä, jotka ovat epämääräisiä tai monimutkaisia. Tämä tarkoittaa, että haut kuten ”perheaktiviteetit Helsingissä” tai ”Turun parhaat ulkoilmaravintolat” tuottavat tarkempia, räätälöityjä tuloksia.

Päivitys tuo mukanaan myös uudistetun navigointikäyttöliittymän, joka lupaa selkeämmän kokemuksen selkeillä ohjeilla, reaaliaikaisilla liikennetiedoilla ja jalankulkureiteille tarkoitetulla AR-tuella Live View’lla. Nämä edistykset ovat toistaiseksi käytössä vain Suomessa, mutta niiden odotetaan leviävän maailmanlaajuisesti lähitulevaisuudessa.

Esimerkiksi päivityksen hyödyllisyyttä havainnollistaen Helsingissä vieraileva turisti voisi käyttää Immersive View’ta virtuaaliseen kierrokseen maamerkeillä, kuten Suomenlinnan linnoituksessa, auttaen tehokkaasti suunnittelemaan nähtävyyksiensä reitin. Turussa työmatkalla olevat voivat löytää läheisiä ruokapaikkoja, jotka tarjoavat paikallisia makuja, ja Live View voi opastaa heidät sinne vaivatta. Helsingissä asuvat perheet voivat löytää lapsiystävällisiä puistoja ja leikkikenttiä, ja Live View varmistaa vaivattoman matkan.

Tekoälyllä tehty parannus Google Mapsiin merkitsee merkittävää askelta eteenpäin Suomen käyttäjille, tarjoten intuitiivisemman ja tietorikkaamman navigointi- ja hakukokemuksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *