Suomalaiset kasvattajat vaativat toimia Gazan lasten suojelemiseksiFoto: helsinkitimes

Suomalaiset opettajaksi opiskelevat yhdistyivät lastensuojelun nimissä Gazan konfliktin keskellä, kun Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto (SOOL) on ottanut merkittävän askeleen hyväksymällä vetoomuksen. Tämä asiakirja kehottaa Suomen hallitusta puolustamaan sodan runtelemien Gazan lasten oikeuksia ja työskentelemään tulitauon aikaansaamiseksi.

”Kasvatusalan ammattilaiset: Lasten oikeuksien toteutumisen varmistaminen Gazassa” -niminen vetoomus on linjassa Yhdistyneiden Kansakuntien lapsen oikeuksien sopimuksen kanssa. Suomi, tämän sopimuksen osapuolena, on sitoutunut toteuttamaan toimenpiteet lasten suojelemiseksi sodan aikana, varmistamaan heidän elämänoikeutensa ja edistämään ympäristöä heidän kasvulleen ja hyvinvoinnilleen.

Nykytilanne Gazassa esittää synkän kuvan, jossa päivittäiset yhteenotot johtavat nuorten elämien menetykseen ja koulutuslaitosten tuhoutumiseen. Raporttien mukaan jatkuva kamppailu on johtanut tuhansien lasten ja nuorten kuolemiin, kuolleisuuden noustessa huolestuttavaan 400 lapsen päivävauhtiin. Vahingot ulottuvat alueen koulutusinfrastruktuuriin, jossa noin 200 koulua on kärsinyt vaurioita, mikä suoraan vaikuttaa yli 600 000 oppilaan ja 22 000 opettajan turvallisuuteen ja koulutukseen.

SOOL:n kampanja korostaa Suomen sitoutumista YK:n sopimuksen periaatteisiin ja korostaa kansainvälisten sitoumusten muuttamisen tarvetta konkreettisiksi toimiksi, erityisesti kriisitilanteissa. Liiton puolustautuminen ylittää Suomen rajat, kaikuen globaalin vetoomuksen lasten suojelemiseksi konfliktialueilla.

Tulitauon vaatimus nousee esiin ratkaisevana askeleena varmistettaessa sekä israelilaisten että palestiinalaisten turvallisuutta ja edistettäessä rauhaan suosivaa ilmapiiriä. SOOL pysyy lujana vakaumuksessaan, että lapsien ei koskaan tulisi joutua sodan seurausten uhreiksi. Aloite on Suomen velvollisuuden majakka globaaleihin humanitaarisiin standardeihin nähden, ja muistutus kansainvälisen yhteisön velvollisuudesta suojella viattomia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *