Helsingissä vaaratilanne bussissa – matkustaja tarttui rattiinKuva: Benjamin Suomela / Yle

Torstaina Helsingissä Hämeenlinnanväylällä bussissa sattui vaaratilanne, kun matkustaja yritti ottaa ohjat käsiinsä kirjaimellisesti tarttumalla ajoneuvon rattiin.

Helsingin Hämeenlinnanväylällä matkustaja aiheutti vaaratilanteen yrittämällä ottaa bussin hallintaansa. Nopeasti toimineen kuljettajan ansiosta suuremmilta vahingoilta vältyttiin, eikä kukaan loukkaantunut. Poliisi pidätti epäillyn myöhemmin samana iltana.

Helsingissä koettiin torstaina järkyttävä hetki, kun bussin matkustaja yllättäen tarttui ohjauspyörään kesken ajon. Yle Uutisten mukaan tapahtumahetkellä nopeus oli noin 70-80 kilometriä tunnissa. Kuljettajan nopea reaktio esti mahdollisen onnettomuuden, ja hän onnistui pysäyttämään bussin turvallisesti.

Matkustaja poistui bussista seuraavalla pysäkillä, ja hänet saatiin poliisin toimesta kiinni vielä saman illan aikana. Poliisi epäilee miestä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä rattijuopumuksesta. Miehen motiivi teolleen ei ole vielä selvinnyt.

Tapahtuma on herättänyt huolta bussiliikenteen turvallisuudesta Helsingissä. Liikennelaitos on ilmoittanut tutkivansa tapausta tarkemmin ja selvittävänsä, onko turvallisuuskäytäntöjä tarpeen tarkistaa.

Vaikka bussit ovat yleisesti ottaen turvallisia kulkuneuvoja, on tärkeää muistaa noudattaa järjestyssääntöjä ja kuljettajan ohjeita. Älä häiritse kuljettajaa ajon aikana, pidä huolta voimassa olevasta matkalipusta, vältä päihteiden käyttöä kulkuneuvoissa ja ilmoita epäilyttävästä toiminnasta välittömästi kuljettajalle tai poliisille. Näin edistämme yhdessä turvallista ja miellyttävää matkustuskokemusta kaikille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *