Hulkko eteni välieriin EM-uintikilpailuissaKuva: Mondadori Portfolio / Getty Images

Ida Hulkko on ainoa suomalaisuimari, joka eteni aamun alkueristä jatkoon Belgradin EM-uintikilpailuissa ja varmisti paikkansa välierissä.

Naisten 100 metrin rintauinnin alkuerissä Hulkko sijoittui kokonaiskilpailussa 13. sijalle ajalla 1:09.07, ollen eränsä kolmas ja varmistaen Suomen ensimmäisen jatkopaikan pitkän radan EM-kilpailuissa.

Veera Kivirinta jäi täpärästi jatkopaikkojen ulkopuolelle, sijoittuen 21. sijalle ajalla 1:09.88. Bulgarian Teya Nikolova nappasi viimeisen välieräpaikan ajalla 1:09.22. Muut suomalaiskilpailijat, Anniina Murto ja Kiia Metsäkonkola, sijoittuivat 28. ja 29. sijalle ajoilla 1:11.37 ja 1:11.94.

Hulkko ja Kivirinta kilpailevat viikonloppuna ohjelmassa olevassa päälajissaan, 50 metrin rintauinnissa, Euroopan mestaruuskilpailuissa.

Muita tapahtumia aamupäivällä olivat naisten 50 metrin perhosuinti, jossa Aliisa Soini ja Mia Pentti sijoittuivat 20. ja 24. sijalle ajoilla 27.23 ja 27.66.

Tomas Koski oli paras suomalainen miesten 100 metrin vapaauinnin alkuerissä, sijoittuen 43. sijalle ajalla 50.00 sekuntia. Ronny Brännkärr, Ari-Pekka Liukkonen ja Kalle Mäkinen sijoittuivat 59., 75. ja 85. sijalle.

Euroopan mestaruuskilpailut jatkuvat suurin odotuksin Hulkon välieräsuorituksesta ja tulevasta 50 metrin rintauinnista.