Lehmä raiteilla aiheutti junien myöhästymisenKuva: Kati Ala-Renko / Yle

Harhaileva lehmä aiheutti odottamattomia viivästyksiä Intercity 50 -junalle, joka matkasi Vaasasta Helsinkiin lauantai-iltapäivänä, johtaen ainutlaatuiseen, mutta ei ennennäkemättömään tapahtumaan.

Juna joutui hidastamaan ja lopulta pysähtymään lähellä Jalasjärveä, Ylivallin ja Parkanon välillä, kun lehmä laidunsi vaarallisen lähellä raiteita.

Matkustajat kokivat noin 19 minuutin viivästyksen tämän karjakohtaamisen vuoksi. Junahenkilökunta teki useita yrityksiä saada lehmä pois raiteilta, jopa huutaen ikkunoista, kuten Ylen Kati Ala-Renko raportoi. Näistä ponnisteluista huolimatta lehmä lopulta harhaili metsään, mikä antoi junalle mahdollisuuden jatkaa matkaansa.

Kati Ala-Renko kuvaili tilannetta: ”Lehmä kulki junan edestä ja henkilökunta yritti saada sen pois raiteilta, jopa huutaen ikkunasta. Lopulta lehmä hävisi metsään. Junahenkilökunta huolehti hyvin eläimestä ja matkustajat saivat hyvin tietoa siitä, mitä veturin edessä tapahtui.”

Orhanen, rautatieyhtiön edustaja, vahvisti viivästyksen ja totesi, että muut alueen junat kokivat vähäisiä häiriöitä. ”Muut junat ovat viivästyneet vain muutaman minuutin tämän tapauksen vuoksi,” Orhanen lisäsi.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun eläimet aiheuttavat viivästyksiä tällä linjalla. Aikaisemmat tapaukset, joissa lehmät ovat eksyneet samoille raiteille, korostavat jatkuvaa riskiä, jonka kotieläimet voivat aiheuttaa rautateillä.

Tämä tapaus muistuttaa meitä siitä, kuinka vaarallisia eläimet voivat olla rautatieliikenteelle. Viranomaiset kehottavat eläinten omistajia valvomaan karjaansa tarkasti estääkseen tällaiset tapahtumat. On erittäin tärkeää varmistaa, että eläimet pysyvät poissa rautatiekiskoilta turvallisuuden ja junaliikenteen sujuvuuden takaamiseksi.

Vaikka viivästys oli hankala, junahenkilökunnan nopeat toimet ja matkustajien yhteistyöhenki varmistivat tilanteen sujuvan käsittelyn. Tämä tapaus korostaa valppauden ja valmiuden merkitystä odottamattomien haasteiden käsittelemisessä junamatkailussa.

Lähde: Yle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *