Isä Kuoli Poikansa Edessä Ammuskelussa – Ruotsi JärkyttyiKuva: reuters

Ruotsissa on järkyttyneenä seurattu tapahtumia, kun isä ammuttiin kuoliaaksi 12-vuotiaan poikansa nähden. Tragedia sattui keskiviikkona Tukholman eteläisessä Skärholmenin kaupunginosassa.

Ammuskelu tapahtui, kun mies oli matkalla uimahallille poikansa kanssa. Paikallisen median mukaan mies lähestyi gang-jengin jäseniä, minkä seurauksena häntä ammuttiin useita kertoja. Poliisi on vahvistanut tapahtuneen ja pidättänyt kaksi nuorta epäiltyä. Useat ruotsalaismediat ovat raportoineet, että mies ammuttiin, koska hän uskalsi puhutella jengiläisiä.

Silminnäkijät kertoivat kuulleensa useita laukauksia ja nähneensä pojan huutavan apua. Tapahtuma on herättänyt laajaa paheksuntaa ja keskustelua jengiväkivallasta Ruotsissa.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson vieraili ammuskelupaikalla torstai-iltana. Kristersson kuvasi tapahtunutta jengisodan ”uudeksi vaiheeksi”. Pääministerin mukaan ampuminen, jossa sivullinen henkilö, jolla ei ollut tekemistä jengien kanssa, ammuttiin lapsensa nähden, osoittaa eläimellistä asennetta.

Tapaus on nostanut esiin myös huolen lasten turvallisuudesta. Monet ovat kysyneet, miten lapsia voidaan suojella tällaiselta väkivallalta. Asiantuntijat muistuttavat, että jengiväkivalta on monimutkainen ongelma, jolle ei ole yksinkertaisia ratkaisuja. Tarvitaan ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, kuten parempaa koulutusta ja nuorisotyötä, sekä tiukempia rangaistuksia rikollisille.

Tämä traaginen tapahtuma on epäilemättä käännekohta Ruotsin historiassa. On selvää, että maan on ryhdyttävä toimiin jengiväkivallan estämiseksi, jotta vastaavaa ei enää tapahtuisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *