Pitkäaikainen MP Esko-Juhani Tennilä, 76, menehtynytKUVA: JUHANI NIIRANEN / HS

Entinen Suomen eduskunnan jäsen Esko-Juhani Tennilä, joka tunnetaan omistautuneesta palvelustaan Lapille, on kuollut 76-vuotiaana.

Esko-Juhani Tennilä, pitkäaikainen kansanedustaja ja merkittävä Lapin puolestapuhuja, kuoli viime viikonloppuna, vahvistaa entinen kansanedustaja Markus Mustajärvi Ylelle. Rovaniemellä vuonna 1947 syntynyt Tennilä teki monipuolisen poliittisen uran, joka kattoi useita parlamenttiryhmiä, osoittaen sitoutumistaan periaatteisiin puoluekannasta riippumatta.

Tennilän toimikauden aikana häntä juhlittiin poliittisesta riippumattomuudestaan ja vankasta omistautumisestaan Lapin vaalipiirinsä etujen ajamiseen. Hänen uransa oli merkitty kyvyllä toimia yli puoluerajojen, mikä heijastaa syvää uskollisuutta hänen periaatteilleen. Tennilän työ ulottui politiikan ulkopuolelle; hän oli myös toimittaja Yleisradiossa ja lastenkirjojen, runojen sekä pamflettien kirjoittaja.

Hänen poismenonsa on herättänyt laajaa kunnioitusta ja surua, ja monet tunnustavat hänen merkittävät panoksensa Suomen politiikkaan ja erityisesti Lapin alueeseen. Kollegat ja äänestäjät muistavat hänet lujahtoisena yksilönä, joka puolusti intohimoisesti uskomuksiaan ja Lapin hyvinvointia.

Esko-Juhani Tennilän perintö on horjumatonta palvelua ja puolustautumista, jättäen pysyvän jäljen Suomen poliittiseen maisemaan ja lappilaisten elämään. Hänen uransa todistaa omistautuneen elämän julkiselle palvelulle ja periaatteelliselle poliittiselle toiminnalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *