Kuinka Paljon Yrjölän Puuroa KoiralleFoto: thewildest

Kun perheeseen saapuu uusi karvainen ystävä, yksi ensimmäisistä asioista, joita omistajien tulee ottaa huomioon, on koiranpennun oikeanlainen ruokinta. Ruokinta vaikuttaa merkittävästi pennun terveyteen, kasvuun ja energiatasoon. Yrjölän puuro on yksi suosituista ruoka-aineista, jota monet koiranomistajat suosivat. Tässä artikkelissa opastamme, kuinka paljon tätä herkullista puuroa tulisi antaa koirallesi ja millaisia muita seikkoja tulee huomioida koiranpennun ruokinnassa.

8 viikkoisen koiranpennun ruokinta

Kahdeksan viikon ikäinen koiranpentu on yleensä juuri eronnut emostaan ja siirtynyt uuteen kotiin. Tämä on herkkä ja kriittinen vaihe pennun elämässä, jolloin oikea ruokinta on erittäin tärkeää.

 • Energiatarve: Nuoren koiranpennun energiantarve on suurempi kuin aikuisen koiran, koska pentu kasvaa nopeasti ja on hyvin aktiivinen. On tärkeää huomioida pentusi rodun koko, aktiivisuustaso ja yleinen terveydentila määrittäessäsi oikeaa ruokamäärää.
 • Kuinka monta kertaa koira syö päivässä? Kahdeksan viikon ikäiselle pennulle suositellaan ruokintaa 3-4 kertaa päivässä. Pienempien ja useammin annettavien aterioiden myötä pennun on helpompi sulattaa ruokaa ja saada tasaisesti energiaa pitkin päivää.
 • Ranskanbulldoggin ruokinta: Eri rotuisilla koirilla on erilaiset ruokintatarpeet. Ranskanbulldoggi on pienikokoinen rotu, joka tunnetaan aktiivisuudestaan ja leikkisyydestään. Tämän rodun pennulle on tärkeää tarjota tasapainoista ja ravintorikasta ruokaa. Yrjölän puuro voi olla hyvä lisä ranskanbulldoggin ruokavalioon, mutta sen määrää tulee säätää rodun ja yksilöllisen tarpeen mukaan.

Koiran ruokamäärä dl

Ruokamäärän määrittäminen desilitroina voi olla haastavaa, sillä eri ruoilla on eri tiheys ja paino. Yleensä kuitenkin ruokapakkauksissa annetaan suositukset ruokamäärästä painon mukaan.

 • Yleiset suositukset: Aikuisten koirien ruokamäärä vaihtelee yleensä 1-4 dl päivässä koosta ja aktiivisuustasosta riippuen. Pennuille määrä on suurempi suhteessa painoon, koska ne kasvavat ja tarvitsevat enemmän energiaa.
 • Ruokamäärä laskuri: On olemassa erilaisia ruokamäärälaskureita, jotka auttavat määrittämään koirasi päivittäisen ruokamäärän. Syöttämällä laskuriin koirasi painon, iän ja aktiivisuustason saat suositellun ruokamäärän.

Koiran ruokinta taulukko (dl):

Jotta voisimme ymmärtää paremmin koiran ruokinnan tarpeita, olemme laatineet seuraavan ruokintaohjeen:

Koiran kokoIkäRuokamäärä (dl)
PieniPennu1-2
PieniAikuinen2-3
KeskikokoinenPennu2-3
KeskikokoinenAikuinen3-4
IsoPennu3-4
IsoAikuinen4-5

Taulukon avulla on helppo määrittää, kuinka paljon ruokaa koiralle tulisi päivittäin antaa. Muistathan kuitenkin, että nämä ovat vain suuntaa antavia lukuja ja koirasi yksilölliset tarpeet voivat vaihdella.

Oscar koiran puuro vs. aito Yrjölän puuro

Koiran ruokintaan liittyvissä keskusteluissa mainitaan usein erilaisia puuroja. Kaksi suosittua vaihtoehtoa ovat Oscar koiran puuro ja aito Yrjölän puuro.

 • Molempien puurojen vertailu: Oscar koiran puuro on valmistettu useista erilaisista viljoista ja se sisältää koirille tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita. Aito Yrjölän puuro sen sijaan on perinteikäs resepti, joka on ollut monien koiranomistajien suosiossa vuosikymmenten ajan.
 • Koiran puuron terveysvaikutukset: Puuro on hyvä energianlähde koirille ja se sisältää hitaita hiilihydraatteja, jotka antavat pitkäkestoista energiaa. Lisäksi puuro on yleensä hyvin sulavaa, joten se sopii myös herkkävatsaisille koirille.

Koiranpennun ruokinta taulukko

Jokaisella koiranpennun kasvuvaiheella on omat erityistarpeensa, ja siksi on tärkeää tietää, kuinka paljon ja millaista ruokaa pennulle tulisi tarjota eri ikävaiheissa.

 • Vauvapentu (2-4 viikkoa): Tällä iällä pentu alkaa siirtyä kiinteään ruokaan emonmaidasta. Tarjoa märkäruokaa tai liotettua kuivaruokaa useita kertoja päivässä.
 • Nuori pentu (1-6 kuukautta): Tämä on nopean kasvun vaihe. Pennulle tulisi tarjota erityisesti pennuille suunnattua ruokaa, joka tukee sen kasvua ja kehitystä. Ruokinta 3-4 kertaa päivässä.
 • Teinipentu (6-12 kuukautta): Kasvuvauhti alkaa hidastua. Ruokinnan määrää voidaan vähitellen vähentää ja siirtyä aikuisen koiran ruokintaan. Ruokinta 2-3 kertaa päivässä.
 • 50 50 ruokinta: Tämä viittaa ruokintatapaan, jossa puolet pennun ruokavaliosta koostuu kuivaruosta ja puolet märkäruoasta. Se voi olla hyvä tapa tarjota pennulle sekä ruoan tuomaa nautintoa että kaikki tarvittavat ravintoaineet.

Grammat desilitroiksi taulukko

Ruokamäärän mittaaminen voi olla haastavaa, kun puhutaan eri aineiden tiheyksistä. Yleinen muuntotaulukko voi auttaa:

 • Riisi: 1 dl = n. 90-100 g
 • Kaura: 1 dl = n. 50 g
 • Nappulat (koiran kuivaruoka): 1 dl = n. 35-45 g (riippuen merkistä)

Kuitenkin on tärkeää aina tarkistaa tuotekohtaiset ohjeet ja suositukset, sillä ne voivat vaihdella.

Koiralle kaurapuuroa: hyödyt ja haitat

Kaurapuuro on monille tuttu aamiainen, mutta se on myös suosittu lisä monien koirien ruokavaliossa.

 • Hyödyt: Kaurapuuro on hyvä kuidun lähde ja se voi auttaa säätelemään koiran ruoansulatusta. Se on myös hellävarainen herkkävatsaisille koirille.
 • Haitat: Vaikka kaurapuuro on terveellistä, sitä ei tulisi käyttää koiran pääasiallisena ruokana. Koirat tarvitsevat monipuolisen ruokavalion, joka sisältää kaikki tarvittavat ravintoaineet.

Yhteenveto

Koiran oikea ruokinta vaatii huolellisuutta ja tietoa. On tärkeää tietää koiran ikä, rotu, aktiivisuustaso ja erityistarpeet määritettäessä oikeaa ruokamäärää ja laatua. Yrjölän puuro, kuten muutkin puurot, voi olla hyvä lisä koiran ruokavalioon, mutta kuten kaikessa, myös tässä kohtuus on valttia. Parhaiten tiedät koirasi tarpeet tarkkailemalla sitä ja kuuntelemalla asiantuntijoita.

Onnea matkalle koirasi ruokinnassa! Muista, että terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio on avain koirasi onnelliseen ja pitkään elämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *