Suomalaiset museot rikkovat kävijäennätyksenKuva: Museo Leikki

Viime vuonna suomalaiset museot murskasivat aikaisemmat kävijäennätykset, houkutellen lähes 9 miljoonaa vierailijaa ympäri maan 326 museokohteeseen, kertoo Museovirasto. Tämä merkitsee huomattavaa nousua verrattuna vuoden 2019 ennätykseen, sillä kävijämäärä kasvoi 1,1 miljoonalla.

Museoiden kävijämäärän kasvu on myös näkynyt tulojen merkittävänä lisääntymisenä, joiden kokonaismäärä museoiden omasta toiminnasta nousi lähes 69 miljoonaan euroon—lähes 14 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisenä vuonna. Tämä taloudellinen nousu heijastaa museoiden onnistuneita ponnistuksia näyttelytarjonnan ja palveluiden parantamiseksi.

Useat tekijät ovat vaikuttaneet ennätyksellisiin kävijämääriin. Kulttuurikokemuksiin kohdistuva kaipuu koronapandemian jälkeen on ollut merkittävässä roolissa, samoin kuin strategiset yhteistyöt ja museoiden ainutlaatuinen profiloituminen. Lisäksi digitaalisten teknologioiden omaksuminen on mahdollistanut museoiden tavoittavan laajemman yleisön.

Katsoen eteenpäin, suomalaiset museot ovat asetettu jatkuvaan kasvuun ja innovaatioon. Uusien teknologioiden integrointi ja lisäyhteistyöt eri sidosryhmien kanssa odotetaan monipuolistavan museotarjontaa ja laajentavan yleisön osallistumista. Tämä jatkuva kehitys korostaa museoiden sitoutumista rikastuttamaan kulttuurikokemuksia ja saavutettavuutta kaikille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *