Hattula rikkoi toukokuun lämpöennätyksen 29,9°Kuva: Matti Huutonen / Yle

Hattula koki tänään poikkeuksellisen kuumia hetkiä, kun lämpömittarit näyttivät 29,9 astetta – uusi toukokuun lämpöennätys Suomessa. Ennätyksellinen lämpö on merkki tilastohistorian lämpimimmästä toukokuusta maassa.

Lämpötila alkoi nousta jo aamupäivällä ja saavutti huippunsa iltapäivällä. Korkea lämpötila tuntui entistä paahtavammalta matalan ilmankosteuden vuoksi. Suomen Meteorologinen Instituutti ennustaa, että lämpöaalto jatkuu huomenna, ja lämpötilat voivat nousta entisestään. Ensi viikon alussa lämpötilan odotetaan pysyvän yli 25 asteen.

Hattulassa ja muualla Suomessa lämpöaalto on aiheuttanut monenlaista haittaa. Ihmiset ovat kärsineet kuumuudesta, ja viranomaiset kehottavat juomaan runsaasti vettä ja välttämään raskasta liikuntaa päivän kuumimpina tunteina. Erityisesti vanhusten ja sairaiden tilannetta suositellaan tarkkailemaan.

Tämä poikkeuksellinen säätila herättää huolta ja toimia paikallisyhteisöissä, kun asukkaat ja viranomaiset pyrkivät sopeutumaan äärimmäisiin olosuhteisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *