Talvirenkaan Kausi Suomessa Alkaa Huomenna: Kuljettajat Kiirehtivät AikarajaanFoto: Mike Paul

Suomen talvirengaskausi alkaa 1. marraskuuta, ja autoilijat kiirehtivät noudattamaan määräaikaa. Suomen lain mukaan kaikkien ajoneuvojen on oltava varustettu talvirenkailla talvikauden aikana, joka kestää 1. marraskuuta 31. maaliskuuta saakka.

Talvirenkaat on suunniteltu tarjoamaan parempi pito ja vetovoima lumella ja jäällä. Tämä on erityisen tärkeää Suomessa, jossa talvet voivat olla pitkiä ja ankarat. Suomen Renkaiden Yhdistyksen äskettäisen tutkimuksen mukaan talvirenkaat voivat vähentää törmäyksen riskiä jopa 50% talviolosuhteissa.

Vaikka talvirenkaiden käyttö on pakollista 1. marraskuuta – 31. maaliskuuta, asiantuntijat suosittelevat vaihtamaan talvirenkaisiin mahdollisimman pian, koska tienolosuhteet voivat olla liukkaita ja vaarallisia tähän aikaan vuodesta.

”Olennaista on muistaa, että talvirengaskausi ei ole vain laillinen vaatimus”, sanoi Jarmo Nuora, Suomen Renkaiden Yhdistyksen puheenjohtaja. ”Se on myös turvallisuuskysymys. Talvirenkaat voivat auttaa sinua välttämään onnettomuuksia ja pitämään sinut turvassa talviteillä.”

Talvikaudella talvirenkaita käyttämättömille kuljettajille voidaan määrätä sakkoja jopa 200 €.

Vinkkejä Talvirenkaiden Vaihtoon

  • Varaa aika rengasliikkeestä etukäteen, erityisesti jos vaihdat renkaita talvikauden alussa.
  • Varmista, että talvirenkaasi ovat ajoneuvosi oikean kokoiset.
  • Tarkista talvirenkaiden urasyvyys. Urasyvyyden tulisi olla vähintään 3mm, mutta suositeltavaa on vähintään 5mm optimaaliseen suorituskykyyn talviolosuhteissa.
  • Harkitse nastarenkaiden käyttöä. Nastarenkaat tarjoavat parempaa pitoa lumella ja jäällä, mutta ne voivat olla meluisia ja vahingoittaa tien pintaa.

Pidä Huolta Turvallisuudesta Talviteillä

  • Aja hitaasti ja varovasti talviolosuhteissa.
  • Jätä lisätilaa sinun ja edessäsi olevan ajoneuvon välille.
  • Ole tietoinen mustasta jäästä, joka voi olla vaikea havaita.
  • Jos alat liukua, nosta jalka kaasupolkimelta ja ohjaa liukumissuuntaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *