F-Secure Aloittaa YT-Neuvottelut: Enimmillään 70 Työpaikkaa UhattunaFoto: Mike Paul

Suomen kyberturvallisuusalaa johtava F-Secure on ilmoittanut aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut, jotka saattavat johtaa jopa 70 työntekijän vähentämiseen globaalisti. Yhtiö kertoi 25. lokakuuta 2023, että toimenpiteet ovat välttämättömiä ”varmistamaan yhtiön pitkän aikavälin kilpailukyvyn ja kannattavuuden.”

Viime kuukausina taloudellisissa vaikeuksissa kamppaillut F-Secure antoi syyskuun alussa tulosvaroituksen. Yhtiö ennustaa vuoden 2023 liikevaihdon olevan 128–132 miljoonaa euroa, mikä on odotettua heikompi suoritus. F-Secure on syyttänyt taloudellisia haasteita Ukrainan sodan aiheuttamasta epävarmuudesta sekä korkeasta inflaatiosta.

Yt-neuvottelut alkavat Suomessa 30. lokakuuta ja kestävät arviolta kuusi viikkoa. Yhtiön tavoitteena on säästää uudelleenjärjestelyillä noin 9 miljoonaa euroa.

Työntekijöiden ja liittojen reaktiot:

Työntekijöiden ja ammattiliittojen keskuudessa F-Securen päätös on otettu vastaan pettymyksenä. Palvelualojen työnantajat Palta syyttää yhtiötä ”hyötymisestä Ukrainan sodasta” ja pitää irtisanomisia ”tarpeettomina”. Tekniikan ja Erityisalojen ammattiliitto TEK puolestaan pitää irtisanomisia ”työntekijöiden luottamuksen pettämisenä”. TEK syyttää F-Securea riittämättömästä satsauksesta työvoimaansa ja työntekijöidensä tukemisesta vaikeina taloudellisina aikoina.

F-Secure puolustaa yt-neuvottelujen aloittamista, todeten sen olevan välttämätöntä ”yrityksen pitkän aikavälin kilpailukyvyn ja kannattavuuden varmistamiseksi”. Yhtiö myös korostaa sitoutuvansa tukemaan irtisanomisten kohteeksi joutuvia työntekijöitä.

Vaikutukset kyberturvallisuusalalle:

F-Securen irtisanomiset heijastavat kyberturvallisuusalan kohtaamia haasteita. Ala kamppailee muun muassa kyberhyökkäysten kasvavan monimutkaisuuden, kyberturvallisuusratkaisujen kohoavien kustannusten ja pätevien kyberturvallisuusasiantuntijoiden puutteen kanssa.

F-Securen toimet voivat vaikuttaa negatiivisesti Suomen kyberturvallisuusalalle. Ne voivat johtaa osaajapulaan, heikentää muiden yritysten investointihalukkuutta suomalaiseen kyberturvallisuusalaan ja vahingoittaa maan mainetta kyberturvallisuuden edelläkävijänä.

F-Securen tulevaisuus:

F-Securen pitkän aikavälin vaikutukset ovat vielä epävarmoja. Yhtiö toivoo, että uudelleenjärjestelyt auttavat parantamaan sen kannattavuutta ja kilpailukykyä, mutta irtisanomiset saattavat vahingoittaa myös sen mainetta ja vaikeuttaa huippuosaajien houkuttelemista ja pitämistä.

F-Securen tulevaisuus riippuu myös laajemmasta taloudellisesta ilmastosta. Jos maailmantalous jatkaa heikkenemistään, voi se johtaa yhtiölle lisää taloudellisia vaikeuksia. Toisaalta talouden elpyessä F-Secure saattaa vahvistua ja palata entistä kilpailukykyisempänä.

Lue myös: Kuinka Rakentaa Täydellinen Pelitietokone Sinulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *