Tuli yllätti pienkoneen Teiskon lentokentälläKuva: Jani Aarnio / Yle

Pienkone syttyi tuleen yrittäessään nousta ilmaan Teiskon lentokentällä Tampereella, onneksi kukaan ei loukkaantunut.

Torstai-iltapäivällä Teiskon lentokentälle pysähtyneen pienkoneen matka keskeytyi, kun kone syttyi tuleen valmistautuessaan jatkamaan matkaansa. Pilotti ja sivullinen henkilö onnistuivat estämään henkilövahingot sammuttamalla palon käsisammuttimilla ennen pelastuspalveluiden saapumista. Tapaus jätti lentokoneeseen huomattavia vaurioita.

Tapaus sattui lyhyen aikaa sen jälkeen, kun kone oli laskeutunut Nummelasta Teiskon lentokentälle. Pilotti kertoi, että tuli syttyi odottamatta koneen ollessa nousun alkuvaiheessa. Pilotti ja paikalla ollut sivullinen tarttuivat ripeästi käsisammuttimiin ja onnistuivat tukahduttamaan tulen.

Päivystävä palopäällikkö Jarno Majaniemi kertoi, että tuli sai alkunsa koneen moottoritilasta ja aiheutti merkittäviä vaurioita ympäröiville rakenteille. Sivullisten nopea toiminta oli ratkaisevaa mahdollisen katastrofin estämisessä.

Kentän päällikkö Mikko Niemi vahvisti, että kone vaurioitui palossa jonkin verran, mutta korosti onnekkaita olosuhteita, joissa henkilövahingoilta vältyttiin. ”Lopputulos olisi voinut olla paljon vakavampi. Nopea ajattelu ja toiminta tekivät suuren eron,” Niemi kommentoi.

Pirkanmaan pelastuspalvelu saapui nopeasti paikalle varmistamaan, että tuli oli täysin sammunut ja arvioimaan tilannetta turvallisuuden kannalta. Tiimi pysyi lentokentällä lyhyen aikaa suorittaakseen alustavan tutkinnan ja turvatakseen alueen.

Tulen syttymissyyn tutkinta on vielä kesken, ja alustavat raportit viittaavat mahdolliseen tekniseen vikaan syttymisen laukaisijana. Lisätietoja ilmoitetaan, kun ilmailuturvallisuusasiantuntijat ovat tehneet perusteellisen tutkinnan.

Teiskon lentokentän tapaus muistuttaa hätävalmiuden tärkeydestä ja turvatoimien tehokkuudesta. Vaikka lentokone vaurioitui, henkilövahinkojen puuttuminen korostaa onnistunutta hätätilanteen hallintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *