Yksi lapsi ampumavälikohtauksessa Viertolan kouluissaKuva: Markku Ulander/LEHTIKUVA

Vantaan Viertolan koulun Jokiranta-rakennuksessa tapahtui järkyttävä välikohtaus, jossa 12-vuotias kuudesluokkalainen sai surmansa ja kaksi muuta oppilasta loukkaantui vakavasti.

Itä-Uudenmaan poliisipäällikkö Ilkka Koskimäen mukaan kaikki uhrit ammuttiin käsiaseella, joka kuului epäillyn lähisukulaiselle ja joka oli luvallinen. Tapahtuman yksityiskohdat paljastettiin poliisin tiedotustilaisuudessa.

Ampumisen epäillyksi tekijäksi on pidätetty 12-vuotias oppilas, ja poliisi uskoo, ettei muita osallisia ole. Tutkinnanjohtaja Tomi Salosyrjä vahvisti, että teon uskotaan olevan yksittäisen henkilön tekemä. Oppilas otettiin kiinni Helsingin Siltamäessä ase kädessään ja häntä epäillään nyt murhasta sekä kahdesta murhan yrityksestä.

Viertolan koulu, jossa traaginen tapahtuma sattui, on osa laajempaa koulukompleksia ja siellä opiskelee noin 800 oppilasta. Ampumistapaus on herättänyt suurta järkytystä Vantaan yhteisössä, ja viranomaiset jatkavat tapauksen tutkintaa ja tiedottavat uusista löydöksistä.

Tämä tragedia on syvästi koskettanut alueen asukkaita, ja moni etsii vastauksia siihen, miten tällainen voisi tapahtua rauhallisessa kouluympäristössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *