Junaliikenne palautuu häiriön jälkeen Helsingin ja Tampereen välilläKuva: Kristiina Lehto / Yle

Varhain tänä aamuna signaalijärjestelmän vika pysäytti junaliikenteen Helsingin ja Tampereen välillä aiheuttaen merkittäviä viivästyksiä. Häiriö alkoi noin kello viisi aamulla, vaikuttaen pääradan toimintaan.

Kytömaan ja Riihimäen asemien välillä havaittiin signaaliohjauksen toimintahäiriö, mikä johti junaliikenteen väliaikaiseen seisokkiin. Tämän seurauksena matkustajat kokivat viivästyksiä, erityisesti reiteillä Helsingistä Riihimäkeen ja Tampereelle. Helsingistä Riihimäelle suuntautuvat R-junat ja pitkän matkan junat Tampereelle olivat ilmoitettu olevan 10–30 minuuttia myöhässä, kun taas Riihimäeltä Helsinkiin suuntautuvat junat kärsivät lyhyemmistä, 5–10 minuutin viivästyksistä.

Fintraffic, joka valvoo rautatieliikennettä, on vahvistanut, että sähkö on palautettu yläjohdoille, mikä mahdollistaa junaliikenteen asteittaisen jatkumisen. Vaikka normaali liikennevirta on palautettu, odotetaan, että jäännösviivästykset jatkuvat iltaan asti.

Fintraffic on pahoitellut tapahtunutta häiriötä matkustajille ja kehottaa matkustajia seuraamaan tilannetta VR:n digitaalisten alustojen kautta. Nopea toiminta vian korjaamiseksi korostaa viraston sitoutumista ylläpitämään luotettavaa junaliikennettä ja minimoida matkustajien häiriöitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *